Ruim 65 jaar ervaring
Persoonlijk contact
Maatwerk
Hoog resultaat

Gerechtelijke procedure

Gerechtelijke procedure

Waar een minnelijk incassotraject stopt, gaan wij door.

Is een minnelijk incassotraject niet voldoende om de schuldenaar tot betaling over te laten gaan? Dan kunt u ervoor kiezen een gerechtelijk traject te starten. Bij deze vervolgstap krijgt de schuldenaar van onze deurwaarder een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen. De rechter doet vervolgens uitspraak over uw zaak. Ook bij een gerechtelijke procedure werkt AGIN Pranger binnen de maatschappelijke kaders om snel en goed resultaat te boeken. Weten hoe we u kunnen helpen?

Dien uw zaak online in:

Zaak Indienen

Of bel ons direct bellen voor vrijblijvend advies:

Direct bellen

Zo ziet een gerechtelijk traject eruit bij AGIN Pranger

Een gerechtelijk traject is dus de vervolgstap als een minnelijke incasso geen resultaat heeft geboekt. De juristen van de juridische afdeling voeren de gerechtelijke procedure uit. Deze procedure wordt ingeleid door de deurwaarder middels dagvaarding van de schuldenaar.

Stap 1: begin gerechtelijk traject

De schuldenaar is al op de hoogte van de zaak. Er is immers al een minnelijk traject aan vooraf gegaan. Een gerechtelijke procedure wordt behandeld door de Kantonrechter of de civiele rechter. Wanneer de debiteur niet in verweer gaat, spreekt de rechter vaak bij verstek een toewijzend vonnis uit. Gaat de schuldenaar wel in verweer, dan helpen onze juristen u met het vervolg van de zaak.

Stap 2: behandeling en verweer bij rechter

Beide partijen bepleiten hun zaak bij de rechter, waarna de rechter uitspraak doet over de zaak. Stelt de rechter u in het gelijk, dan brengt de gerechtsdeurwaarder de schuldenaar hiervan op de hoogte. Dit heet “het vonnis betekenen.” Voldoet de schuldenaar de schuld niet binnen 2 dagen, dan mag de deurwaarder beslag leggen op het vermogen van uw schuldenaar.

Stap 3: uitspraak honoreren en betaling afdwingen

Heeft de debiteur betaald, dan sluiten we de zaak. Is dit niet het geval, dan legt onze deurwaarder beslag op het vermogen van de debiteur om zo de schuld te vereffenen. Mogelijk houdt hij een deel van de inkomsten van de schuldenaar in of legt hij beslag op bezittingen. Onze kracht is dat wij alle specialisten zelf in huis hebben en geen beroep op derden hoeven te doen.

De zekerheden van AGIN Pranger

Alle kennis onder één dak; zowel incassospecialisten en juristen als deurwaarders

Continue inzage in uw online dossier. U bent dus 24/7 op de hoogte van uw zaak

We handelen altijd binnen de wettelijke en maatschappelijke kaders

Een gerechtelijk traject

De rechter doet dus altijd uitspraak over de zaak bij een gerechtelijke procedure, vaak gaat het om een Kantonrechter. Komt de debiteur niet opdagen, dan gaat de rechter uit van het dossier dat voor hem (ligt) en wordt er bij verstek een vonnis uitgesproken. Is er wel verweer bekend, dan zal de rechter het verweer altijd meenemen bij de behandeling van de zaak.

De kantoren van AGIN Pranger:

We voeren niet alleen opdrachten uit in en rondom de plaatsen waar we gevestigd zijn; ons werkgebied strekt zich uit door heel Noord- en Midden-Nederland. Ook in de grote steden als Amsterdam, Utrecht, Groningen en Arnhem zijn we veelvuldig actief.

Veelgestelde vragen over een gerechtelijke procedure

Wat is een gerechtelijk traject?

Een gerechtelijk traject gaat verder dan een minnelijke incasso. Wanneer na een minnelijk incassotraject de betaling van de debiteur uitblijft, kunt u bij een gerechtelijke procedure de zaak voordragen aan de rechter. Hij doet dan uitspraak over de zaak. Wilt u een gerechtelijke procedure starten? Neem dan contant met ons op.

Wanneer is er sprake van een gerechtelijke procedure?

We spreken van een gerechtelijke procedure wanneer uw zaak aan de rechter gepresenteerd wordt en hij hierover een uitspraak doet. Dit is de procedure die volgt nadat de schuldenaar door de deurwaarder is gedagvaard, omdat betaling in het minnelijke traject is uitgebleven.

Wat als er niks in beslag genomen kan worden?

Soms komt het voor dat de schuldenaar geen goederen heeft die in beslag genomen kunnen worden. De debiteur heeft op dit moment mogelijk niet de middelen om aan de schuld te voldoen, maar wellicht in de toekomst wel. Daarom blijft het vonnis 20 jaar geldig. Om te voorkomen dat u na een procedure met lege handen staat, is er de mogelijkheid om conservatoir beslag te leggen. Onze juristen geven u graag uitleg over de mogelijkheden.